piątek, 11 kwietnia 2014

Gotowanie i receptury właścicieli restauracji


Poniżej znajdziesz tylko niektóre wybrane tematy kursu. Nie martw się, jeśli któreś z pojęć będą dla Ciebie w tej chwili niejasne – wszystkie wyjaśniamy w kolejnych odcinkach kursu:
Piramida zdrowego żywienia
Jak ważne są składniki pokarmowe w diecie człowieka
Czym jest zdrowe odżywianie?
Dla początkujących - sposoby i czasy gotowania ziemniaków, makaronów, kasz i ryżu
Proste i wykwintne obiady dla początkujących
Jak ugotować najlepsze zupy świata?
Najpyszniejsza szarlotka z bitą śmietaną (unikalny przepis z górskiego schroniska)
Ciasto czekoladowe bez mąki (unikalny przepis z Włoch)
Unikalny biszkopt z owocami ( tajemnica szefa)
Czemu kuchnia włoska jest tak pyszna?
Co to jest prawdziwe spaghetti?
Pięć rodzajów spaghetti w 15 minut
Jaka jest tajemnica prawdziwej włoskiej pizzy?
Twoja pierwsza pizza
Tajskie curry z kurczaka - totalny kokosowy odlot
Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką? Prosze bardzo!
Jak zorganizować niesamowite przyjęcie
Zasady savoir vivre na stole
Wiele, wiele, wiele innych praktycznych lekcji w formie plików tekstowych, artykułów i prezentacji filmowych